Is karezza de sleutel tot mind-blowing seks?

Het zusje van tantra

Is karezza de sleutel tot mind-blowing seks?
Stars Insider

08/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Karezza

We zijn er heel goed in geworden. Even snel voor het slapen gaan, een vrijpartij onder de douche of een 'quickie' tijdens de lunchpauze. Onderzoek aan de Universiteit van Utrecht heeft geconcludeerd dat de tijd tussen penetratie en een orgasme gemiddeld 5.4 minuten is. Aan dit onderzoek deden 500 stelletjes wereldwijd mee. Vind je dit toch echt te kort? Dan is karezza wellicht het antwoord.

Waar wij gewend zijn als konijnen tekeer te gaan, kun je karezza zien als seks als een schildpad. Het is een Italiaanse benaming voor een lange seksuele sessie bestaande uit zachte aanrakingen, strelen, aaien, knuffelen en intense liefdevolle blikken over en weer, maar geen orgasme. Althans als het gebeurt is het een fijne bijkomstigheid, maar het is niet het doel.

Waar bij een orgasme dopamine vrijkomt, vloeit het hormoon oxytocin door het lichaam bij karezza. Het resultaat? Een verbeterde intimiteit, verbondenheid en communicatie tussen partners. Karezza prikkelt meer zintuigen dan alledaagse seks doet. Je bent je meer bewust van alles wat je doet en daarmee optimaliseer je het seksuele genot van zowel jezelf als je partner. 

Bron: Women's Health

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving