Meest beroemde strand van Thailand blijft langer gesloten

Moeder Natuur heeft meer hersteltijd nodig

Meest beroemde strand van Thailand blijft langer gesloten
Stars Insider

16/05/19 | StarsInsider

REIZEN Thailand

Sinds 2018 zijn toeristen niet meer welkom op het beroemdste strand van Thailand: Maya Bay.
Nadat het strand werd gebruikt in de backpackers-film 'The Beach', met Leonardo DiCaprio, won het enorm aan populariteit. 

Het is ook werkelijk één van de meeste paradijselijke plekjes op aarde. Maar helaas heeft het toerisme daar verandering in gebracht. Dag in dag uit werden er toeristen per boot op afgezet. Het parelwitte strand kwam onder het afval te liggen, koraal werd beschadigd door snorkelaars en afvalwater werd in de oceaan gedumpt. Geen wonder dat vissen uiteindelijk besloten om met een grote boog om Maya Bay heen te zwemmen.

Verbod op toerisme
Op 1 juni 2018 besloot de Thaise regering dat het zo niet langer kon en stelde een verbod op toeristen in. Het goede nieuws is dat de natuur al na enkele maanden aan het herstellen was. Het koraal groeit weer aan, het water is mooier van kleur en de haaien zijn ook weer terug. Toch heeft Moeder Natuur meer tijd nodig dan gedacht. Daarom heeft de Thaise regering besloten dat Maya Bay in ieder geval nog tot juni 2021 gesloten blijft voor toeristen. Kun je echt niet wachten, dan kun je het vanaf een afstand zien vanaf de dagelijks voorbij varende boten.

Bron: HLN

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving