Maken we ons teveel zorgen tijdens het vliegen?

Riemen vast!

Maken we ons teveel zorgen tijdens het vliegen?
Stars Insider

06/02/19 | StarsInsider

REIZEN vliegen

De meeste mensen hebben tijdens het vliegen weleens een moment gehad waarop ze dachten dat hun laatste uur had geslagen. Vaak spelen deze angstgevoelens op tijdens hevige turbulentie. Het blijkt echter dat we in de meeste gevallen rustig door kunnen gaan met het lezen van een boek of het kijken van een film. Drie piloten leggen uit hoe het precies zit in ogenschijnlijk hachelijke situaties:

Hevige turbulentie
Volgens ervaren piloten is turbulentie vervelend, maar zelden gevaarlijk. Met behulp van moderne radars kunnen piloten tegenwoordig namelijk eenvoudig risicovolle gebieden vermijden.

Het uitvallen van een vliegtuigmotor
Dit lijkt doodeng, maar betekent meestal niets. Vergelijk het met fietsen: als je even stopt met trappen blijf je gewoon een tijdje doorrijden. Op dezelfde manier blijft een vliegtuig gewoon een tijdje door zweven totdat de motoren weer opstarten. Het enige moment waarop je je zorgen moet maken is wanneer de motoren uitvallen en je een laag gebrom in het vliegtuig hoort, dit betekent namelijk dat het vliegtuig bijna tot stilstand komt. Met de moderne technieken is dit echter een zeer onwaarschijnlijk scenario.

Rook in de cabine
Rook in het vliegtuig betekent doorgaans niet dat er iets in brand staat. De meest waarschijnlijke oorzaak is een defect waardoor uitlaatgassen van de motor in het airconditioning systeem komen. Geen fijne geur, maar zelden gevaarlijk.

Zuurstofmaskers vallen naar beneden
Verlies van luchtdruk in de vliegtuigcabine kan worden veroorzaakt door een systeemstoring of door een lek. In het ergste geval gaat het om een gebroken ruit of een scheur in de romp van het vliegtuig. Zelfs in deze extreme gevallen kun je vertrouwen op de kunde van piloten, die zijn getraind om in deze situaties snel af te dalen naar een hoogte waarop je de buitenlucht kunt inademen zonder flauw te vallen. 

Je ziet de grond of de oceaan snel dichterbij komen 
Buiten een normale landing is dit is eigenlijk de enige - extreem zeldzame - situatie waarin je zeker weet dat er iets ernstig mis is. Maar goed, wat voor zin heeft het dan nog om je zorgen te maken?

Bron: Mens Health


REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving