FairBnB: Airbnb met een ethische twist

Ben jij van plan om over te stappen?

FairBnB: Airbnb met een ethische twist
Stars Insider

16/02/19 | StarsInsider

REIZEN fairbnb

Airbnb heeft de reiswereld op z'n kop gezet door goedkopere alternatieven op hotels aan te bieden. Het heeft veel voordelen met zich meegebracht, maar niet alles is rozengeur en maneschijn. Zo wordt het bedrijf ervan beschuldigd te zorgen voor hogere huurprijzen, gentrificatie en huizentekorten. FairBnB probeert deze problemen op te lossen.

Limieten

Een van de oprichters van FairBnb, Sito Veracruz, zegt dat hij in het begin enthousiast was over het potentieel van Airbnb. Hij vond echter dat er wel limieten en reglementen nodig zouden zijn, wat volgens hem niet tot stand is gekomen. Hij zegt dat er een ernstig probleem is omdat ongeveer 20% van de Airbnb-gebruikers 80% van de winst opslokken. Dit heeft vooral te maken met commerciële gebruikers van het platform die het platform gebruiken om zoveel mogelijk winst te behalen, in tegenstelling tot gewone huisbezitters.

Alternatief

Hoe is FairBnb dan anders? Ten eerste heeft het platform een regel waarin wordt vermeld dat iedere gebruiker maar één locatie mag aanbieden. Zo wordt voorkomen dat iemand tientallen appartementen kan opkopen en ze allemaal online plaatst. Het bedrijf wil samenwerken met overheden en belasting betalen aan de buurt waarin het huis staat. De helft van de commissie gaat bovendien naar lokale buurtprojecten in de hoop dat het platform buurten niet beschadigd, maar juist helpt. Tenslotte moet het bedrijf zo transparant mogelijk zijn en worden bijvoorbeeld de salarissen van de werknemers gedeeld, zodat de gebruikers een beter idee hebben van wat er met hun geld gebeurt.

Of het project werkelijk zal aanslaan is nog maar de vraag. Het bedrijf zal zich eerst richten op Amsterdam, Barcelona, Bologna en Venetië. Je kunt meer lezen over het project op de officiële website.

(The Next Web)

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving