Zo ga je om met verschillende soorten break-ups

Overleef deze vier soorten break-ups

Zo ga je om met verschillende soorten break-ups
Stars Insider

26/08/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Break-up

Heeft je partner het uitgemaakt? Het is niet het einde van de wereld, maar zo kan het wel voelen. Afhankelijk van de soort break-up, kan je aanpak om er overheen te komen ook anders zijn.

Boze break-up
Heeft je partner iets onvergeeflijks gedaan? Sta sterk in je schoenen en beëindig de relatie als je weet dat het eigenlijk niet meer goed kan komen. Veel mensen twijfelen aan zichzelf en beginnen zich af te vragen of de actie van hun partner hun eigen schuld is, maar jij bent niet verantwoordelijk voor hun gedrag. En als je zelf iets heel slechts hebt gedaan, is het ook niet verstandig om te proberen om samen verder te gaan. Het is het best om afstand te nemen van je voormalige partner.

Onverwachte break-up
Dacht je dat alles goed verliep en is de break-up een complete verrassing? Neem wat tijd voor jezelf om te reflecteren en vraag je af wat er mogelijk fout is gegaan. Realiseer je dat het niet altijd mogelijk is om zeker te weten wat er fout ging en dat is oké. Als het ergste voorbij is, kun je weer op zoek naar een ander.

Mutuele break-up
Zijn jullie het allebei eens dat het beter is om apart verder te gaan? Dit soort break-ups komen zelden voor, maar het kan echt. Blijf echter realistisch en wordt niet te overmoedig door te snel verder te gaan met je leven. Soms komt het lege gevoel pas achteraf, op een moment dat je het niet verwacht. Probeer het dus rustig aan te doen en denk goed na over wat de relatie voor je betekende en hoe je je echt voelt nu het voorbij is.

Herhalende break-up
Is het voor de zoveelste keer uit met dezelfde persoon? Je vrienden en familie weten intussen allemaal dat het niet echt voorbij is, maar jij of je partner zeggen dat het deze keer 'echt' is. Blijf volhouden en vraag eventueel om hulp om deze keer echt weg te blijven. Een ongezonde relatie die steeds explosief ten einde komt is soms een soort verslaving waar je vanaf moet afkicken. Hoe langer je wegblijft en jezelf bezighoudt, hoe makkelijker het wordt. Geef jezelf nooit de kans om terug te vallen in je oude gedrag, ook niet voor een 'onschuldige koffie' of door een aardig berichtje te sturen of beantwoorden.

Bron: The Independent

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving