Zo vraag je om meer ruimte van je partner

Wordt het iets te knus in je relatie?

Zo vraag je om meer ruimte van je partner
Stars Insider

06/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE ruimte

Ook al ben je helemaal dol op je partner, je kunt alsnog meer tijd voor jezelf nodig hebben. Hoe kun je dat echter overbrengen zonder hem of haar te kwetsen?

Individuele activiteiten

Er zijn vast wel dingen die jij graag doet, maar waar je partner weinig zin in heeft. Vind dus een activiteit die je in je eentje kunt uitvoeren en maak duidelijk aan je partner dat hij of zij echt niet hoeft te komen. Zo kun je ervoor zorgen dat je meer tijd voor jezelf hebt zonder dat je het expliciet hoeft te vragen. Het is uiteraard niet de bedoeling om te liegen over de activiteiten die je gaat doen.

Juiste timing

Als je het gevoel hebt dat je te veel tijd met je partner doorbrengt, zorg er dan voor dat je het op het juiste moment aankaart. Het is belangrijk dat je het zo snel mogelijk zegt, want door het uit te stellen riskeer je dat het nooit zal zeggen totdat het al te laat is. Zeg het echter nooit tijdens een ruzie of op een moment waarop je partner extra onzeker is.

Hou het simpel

Maak niet van een mug een olifant door er te veel over na te denken. Je maakt het niet uit met je partner, maar wil gewoon iets meer tijd voor jezelf. Wees niet defensief wanneer je het zegt. Hoe makkelijker je het overbrengt, hoe kleiner de kans dat je partner het verkeerd zal opvatten.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving