Is kaaskoffie de nieuwste koffietrend?

Ieder land kent zo zijn eigen koffiecultuur en culturen lijken steeds meer samen te smelten. Zo kunnen we binnenkort ook kaas in onze koffie verwachten.

Is kaaskoffie de nieuwste koffietrend?
Stars Insider

06/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Koffietrend

Oude gebruiken lijken steeds vaker terug te keren en dat geldt ook voor de koffiecultuur. Ineens is filterkoffie weer ontzettend hip en nu lijkt er ook een nieuwe trend te ontstaan: koffie met kaas. 

Ver voor de tijd dat we geen koffie zonder haver-soja-amandel of kokosmelk dronken, roerden rendierhouders in Noord-Scandinavië verse rendiermelk door hun koffie. Wanneer ze een lange winter hadden, betekende dit ook minder melk en moesten ze weleens gedroogde melk of kaas gebruiken. En zo is kaffeost, oftewel kaaskoffie ontstaan.

De moderne versie, kaffeost genaamd, wordt niet met gedroogde melk maar met blokjes juustoleipä-kaas bereid. Deze kaas lijkt een beetje op halloumi. Wil je het eens proberen? Doe dan een paar blokjes kaas in je mok en giet daar de warme koffie overheen. De kaas zal een beetje smelten. Lepel de kaas eerst uit de mok en drink de koffie daarna op. 

Zie je ineens kaffeost op het menu staan? Dan weet je nu dat deze koffie een eigenaardig smaakje heeft. Als je geen kaas lust kun je deze koffie beter aan je neus voorbij laten gaan. Wellicht ook als je wel kaas lust, maar dat ligt geheel aan hoe experimenteel je bent aangelegd natuurlijk.

Bron: The Joli Pantry

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving