De meest beruchte moordaanslagen uit de geschiedenis

Deze moorden bepaalden de geschiedenis

Stars Insider

08/07/22 | StarsInsider

LIFESTYLE japan

Shinzo Abe, de voormalige premier van Japan, werd neergeschoten tijdens een openbare campagne-evenement op vrijdagochtend 8 juli. Hij werd onmiddellijk naar het ziekenhuis gebracht, maar kort daarna kwam het nieuws dat hij aan zijn verwondingen was overleden.

Ter plaatse werd een 41-jarige verdachte aangehouden. Ooggetuigen zeggen dat ze de man zagen naderen met een groot geweer en twee schoten op Abe hebben gelost. De verdachte zou een voormalig lid zijn van de Japanse Maritieme Zelfverdedigingsmacht, vergelijkbaar met de marine, die zijn afkeer van Abe had uitgesproken. Het aantal incidenten met wapengeweld is extreem laag in Japan, omdat het moeilijk is om aan een vuurwapen te komen. Experts hebben opgemerkt dat het wapen dat bij de aanval werd gebruikt een dubbelloops jachtgeweer leek te zijn dat de verdachte mogelijk zelf had gemaakt.

De huidige premier van Japan, Fumio Kishida, veroordeelde die aanval en zei: 'Het is barbaars en kwaadaardig en kan niet worden getolereerd.' Shinzo Abe was de langst dienende premier van Japan. Hij was in 2006 een jaar in dienst en daarna van 2012 tot 2020, voordat hij aftrad om gezondheidsredenen. Hij was 67 jaar. 

Dit soort moorden worden al sinds de oudheid gepleegd. Kijk maar eens hoeveel Romeinse keizers het slachtoffer werden van het zwaard, mes of gif. De meeste moorden zijn politiek gemotiveerd, waarbij presidenten, premiers en leden van het koningschap door de geschiedenis heen allemaal het doelwit zijn geweest. Maar sommige moorden blijven zinloos en onverklaarbaar, bijvoorbeeld die van muzikanten of pleitbezorgers van vrede en gelijkheid.

Klik door voor een gruwelijke tijdlijn van andere slachtoffers van moorden en de moordenaars die hun doel hebben bereikt.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving