De onverwachte voordelen van slapen met een ventilator

Het doet meer dan je koel houden

De onverwachte voordelen van slapen met een ventilator
Stars Insider

22/08/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Slaap

Slapen met een ventilator is niet voor iedereen weggelegd, maar in de zomer heb je soms geen keuze. Behalve dat een ventilator je koel houdt, zijn er nog meer voordelen waar je waarschijnlijk nog niet bewust van was.

Makkelijker ademen
Een ventilator doet niets anders dan lucht verplaatsen, waardoor men al snel denkt dat de luchtkwaliteit precies hetzelfde blijft. Een ventilator maakt het echter makkelijker om te ademen. Volgens een onderzoek uit 2008 kan het wiegendood zelfs met 70% verminderen.

Witte ruis
Als je het moeilijk vindt om te slapen vanwege onverwachte geluiden, kan een ventilator helpen. Het creëert een soort witte ruis, oftewel een eentonig geluid dat andere geluiden maskeert.

Vieze geurtjes
Als je kamer niet zo fris ruikt, kan het ook moeilijker worden om in slaap te vallen. Een ventilator vermindert de vieze geurtjes door de lucht in je kamer te verplaatsen.

Nadelen
Uiteraard heeft een ventilator ook enkele nadelen. Zo kunnen allergische mensen last krijgen van rondvliegende stof en allergenen. Ook kan de ventilator je uitdrogen, waardoor je iets minder gehydrateerd bent.

Niet genoeg slapen is uiteraard ook heel ongezond, dus als een ventilator je helpt om in slaap te vallen, is voor veel mensen de keuze makkelijk gemaakt.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving