De fout die narcistische ouders vaak maken

Behandel jij je kinderen als baby's?

De fout die narcistische ouders vaak maken
Stars Insider

18/10/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Opvoeding

We zijn allemaal wel bekend met narcistische ouders die het allerbeste van hun kind verwachten en ze nooit met rust laten, maar dit is niet het enige gedrag dat schadelijk is voor kinderen. Narcisten vertroetelen hun kinderen vaak, wat negatieve gevolgen kan hebben voor hun kinderen.

Eeuwige baby's
Narcisten behandelen hun kinderen vaak als baby's, hoe oud ze ook zijn. Dit kan betekenen dat ze te veel emotionele steun en aandacht geven, ook als het kind hier geen behoefte aan heeft. Het gevaar hiervan is dat de kinderen zich minder goed ontwikkelen en minder onafhankelijk zijn als jongvolwassenen. Voor narcistische ouders komt dit goed uit omdat ze aandacht blijven ontvangen van hun kinderen en het gevoel hebben dat ze belangrijk zijn, maar voor de kinderen wordt het moeilijker om later voor zichzelf te zorgen.

Erfelijk
Onderzoekers maken zich niet alleen zorgen om de jeugd van kinderen met narcistische ouders, maar ook hun toekomst wanneer ze zelf kinderen krijgen. Ze denken namelijk dat de kinderen van hun ouders aanleren hoe een opvoeding hoort te gaan, waardoor de kans groter is dat ze later dezelfde tactieken zullen toepassen.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving
Blijf op de hoogte!