Meisjes hebben dezelfde aanleg voor wiskunde als jongens

Zorgen stereotypes ervoor dat ze slechter presteren?

Meisjes hebben dezelfde aanleg voor wiskunde als jongens
Stars Insider

24/12/18 | StarsInsider

LIFESTYLE meisjes

Is het mannelijke geslacht beter in wiskunde? Uit onderzoek blijkt dat meisjes vaak een negatievere houding tegenover wiskunde hebben, terwijl ze wel evenveel aanleg hebben voor het vak. Dit kan te maken hebben met stereotypes.

Leraren en ouders

Een onderzoek in 2016 toonde aan dat leraren regelmatig denken dat jongens beter zijn in wiskunde dan meisjes. Op een jonge leeftijd ook, zelfs wanneer de meisjes even goed scoren. Dit kan verklaren waarom meisjes in het algemeen minder interesse hebben in het vak. Ook is gebleken dat meisjes wiens vader denkt dat jongens beter zijn in wiskunde, negatiever zijn over wiskunde. Je kan je dus afvragen of meisjes meer interesse zullen krijgen in het vak wanneer deze stereotypes verdwijnen.

Onderzoek

Een recent onderzoek uit 2018 bevestigde dat meisjes net zo bekwaam zijn in wiskunde als jongens. Er werd vooral gekeken naar de basisvaardigheden omtrent wiskunde. Door naar deze vaardigheden te kijken, kun je gewoonlijk voorspellen hoe bekwaam iemand zal zijn in geavanceerde wiskunde. Er is in het onderzoek met bijna 1400 jonge scholieren geen verschil opgemerkt tussen de geslachten. Een ander experiment toonde aan dat er zelfs bij baby's van zes maanden geen verschil is tussen de geslachten qua hun begrip van getallen.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving