5 tekenen dat je eindelijk over je ex heen bent

Op dit moment gaat je vrijgezellenleven pas echt van start

5 tekenen dat je eindelijk over je ex heen bent
Stars Insider

06/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Ex

Als je relatie voorbij is, kan het even duren totdat je het vrijgezellenleven hebt aanvaard. Het is soms heel moeilijk om je ex helemaal los te laten. Vaak zeggen we ook wel dat we over hem of haar heen zijn, maar het blijkt regelmatig dat er toch nog onverwerkte emoties zijn. Als je de volgende tekenen herkent, ben je eindelijk over je ex heen.

Conversaties

Je vrienden en familie vragen waarschijnlijk regelmatig naar je ex. Wanneer dit geen pijn meer doet en je het niet meer erg vindt om het over je ex te hebben, heb je de break-up waarschijnlijk al verwerkt.

Naar andere kijken

Kun je andere mensen zien als potentiële partners? Het is van belang dat je ze dan niet meteen met je ex vergelijkt en dat je ze niet gebruikt om jezelf af te leiden. Ga ook na hoeveel je nieuwe liefdesinteresse gemeen heeft met je ex. Als deze persoon bijvoorbeeld hetzelfde kapsel, beroep of persoonlijkheid heeft, kun je jezelf afvragen of je niet onbewust je ex probeert te vervangen met een kopie.

Social media

Als je nog regelmatig naar het profiel van je ex kijkt op social media, ben je uiteraard nog niet over hem of haar heen. Het is echter niet alleen belangrijk om met dit gedrag te stoppen, maar ook de behoefte hieraan hoort voorbij te gaan. Natuurlijk kun je je af en toe afvragen hoe het met je ex gaat, maar als je dit dagelijks of elke paar dagen doet, heb je waarschijnlijk nog gevoelens voor je ex.

Tegenkomen

Stel, je komt je ex in de supermarkt tegen. Wat zou je doen? Als je zou vluchten, je ex zou confronteren of verdrietig zou worden, dan is het duidelijk dat er nog gevoelens zijn die je moet verwerken. Uiteraard hoef je niet de behoefte te hebben om uitgebreid met je ex te praten en het is ook best normaal om je ongemakkelijk te voelen in deze situatie.

Vrijheid

Als je een langdurige relatie had, is het even wennen om alleen te zijn. In het begin vind je het wellicht lastig, maar er zijn ook veel voordelen aan single zijn. Wanneer je begint door te krijgen wat deze voordelen zijn en echt kunt genieten van je vrijheid, heb je je ex losgelaten.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving