Zo leg je uit dat je geen alcohol drinkt

Het is vaak een vervelende vraag

Zo leg je uit dat je geen alcohol drinkt
Stars Insider

10/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Stoppen met drinken

Er zijn allerlei redenen om met alcohol te stoppen: medicatie, zwangerschap, verslaving, gezondheid, gewicht of gewoon omdat je er geen zin meer in hebt. Sommige mensen zijn er heel open over zijn, maar voor anderen kan het wat gevoeliger liggen. Als je niet drinkt op een feest wordt toch vaak gevraagd naar de reden. Vind je het moeilijk om daar antwoord op te geven? Probeer dan het volgende.

Glas vasthouden

Het helpt om altijd een vol glas vast te hebben. Mensen zullen minder snel vragen of ze een drankje voor je kunnen meenemen en als ze dat wel doen, dan kun je zeggen dat je er al een hebt. Je kunt ook een drankje bestellen dat moeilijk te onderscheiden is van alcoholische drank.

Onbekenden

Als je nieuwe mensen ontmoet en niet voor de honderdste keer wilt uitleggen waarom je niet drinkt, is het prima om een excuus te verzinnen. Zeg bijvoorbeeld dat je nog moet rijden of dat je je niet helemaal lekker voelt. Als je het niet fijn vindt om mensen voor te liegen, kun je ook gewoon zeggen dat je er niet over wilt praten. Dat lijkt misschien een beetje onbeschoft, maar je bent niemand iets schuldig.

Vrienden

Tegen vrienden of andere mensen die je vaker tegenkomt is het minder effectief om steeds een excuus te verzinnen. Wellicht is het dan wel beter om helemaal eerlijk te zijn. Vaak is het wel vervelend om dit gesprek te beginnen terwijl ze aan het drinken zijn. Als je hebt besloten om niet meer te drinken, helpt het dus als je dit al tegen vrienden zegt voordat jullie gaan feesten. Dan heb je dat gesprek alvast gehad en kun je lekker genieten van de avond.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving