Eten onze huisdieren binnenkort vooral insecten?

Misschien vinden ze het wel heerlijk

Eten onze huisdieren binnenkort vooral insecten?
Stars Insider

28/08/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Insecten

Insecten eten wordt weleens aangekaart als een slimme manier om de vervuiling van de planeet tegen te gaan en het wordt ook gezien als humaner dan het eten van dieren. Ook als jij nog niet bereid bent om over te stappen op wormenburgers, is je hond of kat dat misschien wel. Ook huisdieren kunnen blijkbaar leven van insecten.

Nieuwe voedselbron

Je kunt voor je huisdier allerlei soorten vlees kopen in de supermarkt, maar insectenhapjes ontbreken grotendeels nog. Als het aan de British Veterinary Association, komt daar verandering in. Zij zijn er namelijk van overtuigd dat diereneigenaren hun dieren veel insecten moeten voeren en dat het beter kan zijn dan rundvlees.

Milieubewust

Er zijn allerlei mogelijke voordelen verwant aan het voedselsoort. Er is bijvoorbeeld geen mest nodig en ook pesticiden komen niet aan bod. De insecten leven vooral van onze etensresten. Het grootste voordeel is wellicht dat iedere kilo aan proteïne van insecten 2% van het land en 4% van het water nodig heeft dat wordt gebruikt voor rundvlees. Hoewel het niet bepaald veganistisch is, zien veel mensen het wel als minder erg dan het slachten van dieren.

Er wordt geschat dat huisdieren verantwoordelijk zijn voor zo'n 20% van de globale vleesconsumptie.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving