Tips voor het föhnen van je haar

Het is niet zo eenvoudig als je denkt!

Tips voor het föhnen van je haar
Stars Insider

14/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Föhnen

In de zomer is het lang niet altijd nodig. Je wast je haar, zit even in de zon en het is al droog. De winter daarentegen vergt het nodige van je haar en aan het föhnen van je haar ontkom je bijna niet. Zoals we allemaal weten, is de warme lucht een aanslag op je haar. Hierbij enkele tips voor perfect gestyled haar. 

Droger haar
Natuurlijk föhn je je haar om het droog te laten worden maar een veel gemaakte fout is dat je haar gewoonweg te nat is voordat je aan het föhnen begint. Probeer je haar toch op een natuurlijk manier te laten drogen voordat je met de föhn aan de slag gaat. Het is beter voor je haren! 

Producten
De verzorging van je haar is enorm belangrijk. Kies daarom een product dat past bij je type haar en een hittebestendige spray. 

Borstel
Gebruik een geschikte borstel, bijvoorbeeld één met zwijnenhaar. Vermijd borstels met metalen pinnen, want deze kunnen door de hitte je haren afbreken. 

Temperatuur
Je wilt natuurlijk snel resultaat dus waarschijnlijk gebruik je standje 'extreem warm'. Hier word je haar niet echt blij van. Ga voor onze eerste tip en zorg dat je haar al enigszins droog is en gebruik een 'haarvriendelijk' standje.

Verdelen
Om het overzicht te bewaren kun je het beste je haren opdelen. Omdat het om kleinere stukjes gaat, droogt je haar ook sneller.

Opzetstuk
Wellicht dat je je weleens hebt afgevraagd wat de functie is van het opzetstuk dat je bij je föhn hebt gekregen. Het zorgt er dus voor dat de lucht zich kan centreren op een specifieke plek. 

Verkeerde richting
Voor elk gewenst effect kun je een andere richting gebruiken. Wil je bijvoorbeeld meer volume? Dan kun je beter tegen je haarrichting in föhnen. 

Niet droog
Wanneer je je kapsel niet volledig droogt, kan het vakwerk voor niets zijn geweest. Voel daarom goed aan je haar of het echt droog is.

Koud
Wist je dat het verstandig is om na de hete föhnbeurt het koude standje aan te zetten? Het zorgt ervoor dat je haar langer in model blijft.

Besef jij je nu ook dat je behoorlijk wat föhnfouten hebt gemaakt? 

Bron: NSMBL

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving