Bestaat er zoiets als vriendschapsverdriet?

Het ondergeschoven kindje

Bestaat er zoiets als vriendschapsverdriet?
Stars Insider

14/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Vriendschap

Een partner kan je hart breken op vele manieren. Of het nu gaat om een geheime crush die je in een keer aan de zijde ziet van een geliefde of een jarenlange relatie die ten einde komt, love hurts. Maar er zijn ook vriendschappen die een beperkte houdbaarheid kennen. Vriendschap is gebaseerd op wederzijds vertrouwen. Wat als dit vertrouwen geschaad wordt, is het vandaag de dag geoorloofd verdrietig te zijn om een verloren vriendschap? Bestaat er zoiets als vriendschapsverdriet?

Feit wil, we bewandelen allemaal een ander pad. Waar je in je tienerjaren de grootse plannen had, blijkt dat de ene gaat voor een stabiele relatie met kinderen, terwijl de ander rond zijn of haar dertigste nog steeds de wereld rondreist. Door deze verschillende paden ontstaat er een verschillende verwachtingspatroon van een vriendschap waardoor de band verloren kan gaan. Hier hoeft niet eens een knallende ruzie aan vooraf te gaan. De een gaat rechts terwijl de ander links gaat.

Met het verlies van een vriendschap kan ook verdriet gepaard gaan. Hoe geaccepteerd liefdesverdriet lijkt te zijn, zo ongeaccepteerd lijkt vriendschapsverdriet te zijn. Een vriend is iemand die in tegenstelling tot je familie bewust voor je kiest en daarmee verschillende rollen aanneemt. Zo moedigen we vrienden aan, luisteren we naar het zoveelste verhaal over die ene ex en zijn we elkaars geweten. Is het dan zo gek dat we dan verdrietig zijn als we dit verliezen? Het is oké om verdrietig te zijn.

Ondanks een periode van rouw is het belangrijk om de momenten die er toe deden te blijven waarderen. Wees dankbaar voor de kostbare momenten. Men zegt, waar een deur sluit ontstaat ruimte voor een andere vriendschap. 

Bron: Happinezz

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving