Waarom je je relatie niet op Facebook hoeft te delen

Wellicht is het een slecht idee

Waarom je je relatie niet op Facebook hoeft te delen
Stars Insider

17/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Relatie op facebook

In het moderne tijdperk wordt persoonlijke informatie steeds meer openbaar. Veel stellen zien het dan ook als vanzelfsprekend om hun relatie 'officieel' te maken op Facebook, maar is dit wel een goede zet? Er zijn meerdere redenen waarom je dit beter achterwege kunt laten.

Validatie

Toen je nog single was, maakte je zelf misschien al mee hoe groot de druk kan zijn om een partner te hebben. Deze druk kan er ook voor zorgen dat je wellicht niet kan wachten om je relatie met de buitenwereld te delen. Vraag jezelf echter af, hoe belangrijk is de validatie van Facebook nu echt? Als je het gevoel hebt dat dit veel uitmaakt voor je relatie, dan ben je misschien wel voor de verkeerde redenen een relatie aangegaan. Door het officieel te maken op Facebook draag je bovendien bij aan de relatiedruk die anderen voelen.

Overduidelijk

Je beste vrienden en hechte familieleden weten toch al dat je een relatie hebt. Ook zullen jullie schattige foto's samen boekdelen spreken voor de mensen die het nog niet wisten. Soms is het beter om jullie liefde voor zich te laten spreken in plaats van dat je een functie gebruikt om het officieel vast te leggen.

Ongemakkelijke break-up

Hier wil je liever niet aan denken als je nog dolgelukkig bent met je partner, maar succes is nooit gegarandeerd. Als jullie uit elkaar gaan, dan weet iedereen het direct, inclusief de roddelaars. Als je er dus voor kiest om je relatie te delen, kies je er altijd tegelijk voor om een potentiële break-up te delen. Als je dit laatste niet wilt, dan kun je je relatie beter niet op Facebook plaatsen.

Uiteindelijk is het natuurlijk jullie keuze en er zijn ook mogelijke voordelen bij het vastleggen van jullie relatie op Facebook. Doe het in elk geval niet simpelweg 'omdat het zo hoort' en bespreek samen wat jullie gepast vinden.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving