3 kinderboeken over het milieu

Deze boeken leren kinderen spelenderwijs hoe je kunt genieten van de mooie natuur en hoe we de aarde kunnen beschermen.

3 kinderboeken over het milieu
Stars Insider

20/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Klimaatverandering

Als er iets is wat we de jongere generatie moeten leren dan is het wel hoe het klimaat aan het veranderen is. Gelukkig kan dat op speelse wijze met leuke kinderboeken. Dit zijn drie kinderboeken die kleintjes uitleggen wat plasticsoep is, waarom het klimaat verandert en wat we kunnen doen om de aarde te beschermen.

1. Klimaatjes  - Plasticsoep (Judith Koppens)
Klimaatjes is een boekenserie die kinderen leert over het klimaat. Het boek Plasticsoep legt kinderen vanaf 5 jaar uit hoe je kunt genieten van de zon en de zee. De kikker in het boek neemt een duik, maar boven water gekomen lijkt hij op een plastic zeemonster. Aan zijn lichaam zit allemaal troep vastgeplakt. De klimaatjes weten de oplossing voor het opruimen en voorkomen van de groeiende plasticsoep.

2. Het kleine boekje over het milieu (Ch. Coirault)
Dit boekje leert kinderen op een speelse manier bewust om te gaan met alles wat de aarde ons gegeven heeft. Met leerzame uitspraken in rijmpjes verwerkt, zoals 'Tanden poetsen is goed, zeker als je de kraan dicht doet'.

3. Pluk redt de dieren (Annie M.G. Schmidt)
Pluk maakt in dit boek kennis met de weerman. Deze weerman heeft alle soorten klimaten in een soort kast verstopt. Door een ongelukje worden alle klimaten door elkaar gehusseld. Zo zijn er ineens pinguïns in de tropen en sneeuwstormen razen over Afrika waardoor de olifantjes het ijskoud hebben. De diertjes worden ziek, wat gebeurt er nu? REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving