In Australië kun je straks met huisdierverlof

Dit is wel heel huisdiervriendelijk, of zouden we dit ook in Nederland moeten opnemen in het CAO?

In Australië kun je straks met huisdierverlof
Stars Insider

21/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Huisdier

Wie een huisdier heeft, weet dat het verliezen van een huisdier erg verdrietig is. Zeker als je hond of kat overlijdt ga je door een rouwproces. Het voelt toch als een familielied die er ineens niet meer is. Als je in Nederland je werkgever opbelt om te zeggen dat je niet komt omdat je kat is overleden, is de kans klein dat je vrij krijgt. In Australië is dat binnenkort anders.

In de Australische deelstaat Victoria kunnen ze in de toekomst zelfs met betaald verlof als hun huisdier overlijdt. Heel gek is het niet dat dit land de primeur heeft omdat Australiërs echte dierliefhebbers zijn. 62% van de huishoudens heeft namelijk een huisdier. 

Sommige bedrijven in Australië hebben dit beleid al ingevoerd. Werknemers bij het technisch bedrijf Versa Learning, krijgen twee dagen rouwverlof, vijf dagen vrij om voor een ziek of gewond dier te zorgen en twee dagen om nieuwe huisdieren te laten wennen aan hun nieuwe omgeving. 

De kans is klein dat dit huisdierenverlof ook in het Nederlandse CAO wordt opgenomen. Het is natuurlijk erg huisdiervriendelijk en sympathiek om je werknemers de tijd te geven om te kunnen rouwen. Anderzijds zullen er ook mensen zijn die het overdreven vinden of vrezen voor misbruik.

Bron: AD

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving