Schoonmaken met ketchup? Het kan echt!

Ketchup is niet alleen lekker bij je patatje, maar het is ook een heus schoonmaakmiddel!

Schoonmaken met ketchup? Het kan echt!
Stars Insider

07/10/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Schoonmaken met ketchup

Als je weleens ketchup over je witte jurk hebt gekregen, dan is het moeilijk om te geloven dat ketchup kan functioneren als schoonmaakmiddel. Toch kan ketchup wonderen verrichten, zolang je het voor de juiste doeleinden gebruikt.

Staal schoonmaken

Je kunt meerdere soorten metalen voorwerpen, bijvoorbeeld van roestvrij staal, schoonmaken met ketchup. Hebben je potten en pannen bijvoorbeeld bruine vlekken gekregen? Breng dan een laagje ketchup aan en laat het minstens een half uur met rust. Vervolgens kun op de plek schrobben om de pan mooi schoon te krijgen. Het schijnt zelfs te werken met roestige objecten, hoewel je je kunt afvragen of het wel verstandig is om zulke objecten in je huis te bewaren.

Azijnzuur

Waarom werkt ketchup eigenlijk zo goed om mee schoon te maken? Het heeft te maken met het beetje azijnzuur in de ketchup. In tegenstelling met bijvoorbeeld schoonmaakazijn is ketchup minder vloeibaar en kun je het gemakkelijker aanbrengen zonder dat het wegstroomt. Uiteraard moet je wel oppassen dat je niet knoeit, want het tapijt kun je helaas niet met ketchup schoonmaken.

Bron: Scrubbi

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving