Selectief gehoor: hoe vaak negeert je partner je?

Heb jij het gevoel dat je partner regelmatig afdwaalt wanneer je met hem of haar praat? Wellicht is er sprake van selectief gehoor.

Selectief gehoor: hoe vaak negeert je partner je?
Stars Insider

05/11/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Selectief gehoor

'Luister je wel, schat?'

'Ja hoor, natuurlijk.'

'Wat zei ik dan?'

'Uhm...'

Als je partner regelmatig afdwaalt tijdens gesprekken en sommige dingen niet lijkt te horen, dan kan er sprake zijn van selectief gehoor. Wat kun je eraan doen als je partner niet altijd even goed oplet?

Selectief gehoor

Er zijn verschillende manieren waarop je genegeerd kan worden door je partner. Soms ligt het aan het onderwerp waar je het over hebt. Zodra de één het heeft over shoppen of voetbal, kan de ander spontaan afdwalen, terwijl er wellicht wel nog af en toe een knikkend gebaar wordt gemaakt. Ook kan het te maken met je toon. Probeer maar eens op een kalme, nonchalante manier te zeggen dat je een affaire hebt. Als je partner positief of neutraal reageert, dan luisterde je partner waarschijnlijk niet.

Gehoorverlies

Een Brits gehoorbedrijf deed onderzoek en toonde aan dat mannen zich zeven keer per week schuldig maken aan selectief gehoor en vrouwen zes keer. Meer dan de helft van de respondenten denkt dat het aan het gehoor van hun partner kan liggen. Gehoorverlies kan er inderdaad voor zorgen dat je partner je niet altijd verstaat, maar je kunt betwijfelen dat dit de voornaamste oorzaak is van selectief gehoor.

Hernieuwd contact

Selectief gehoor kan ontstaan doordat jullie in een routine zijn terechtgekomen. Hierdoor kunnen jullie het gevoel krijgen dat jullie gesprekken al eerder hebben gevoerd en vervolgens zijn jullie minder attent. Pas op dat jullie niet op deze manier uit elkaar groeien. Probeer regelmatig oprecht met elkaar in gesprek te gaan over jullie gevoelens en gedachtes zonder afleidingen. De televisie, radio of een smartphone kan het namelijk veel makkelijker maken om af te dwalen.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving