Deze natuurlijke middelen kunnen helpen als je acne hebt

Veel mensen kampen met acne en kunnen er erg onzeker van worden. Moeder Natuur heeft veel geneeskracht en kan gelukkig de helpende hand bieden.

Deze natuurlijke middelen kunnen helpen als je acne hebt
Stars Insider

29/10/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Acne

Dan denk je nu toch wel je acne fase voorbij te zijn, word je de laatste tijd toch steeds vaker met een puistje of meerdere geconfronteerd. Je smeer er iets op, tandpasta of een ander uitdrogende crème in de hoop dat het verdwijnt. Je kunt ook voor natuurlijke middelen kiezen die effectief kunnen zijn tegen puistjes.

1. Bosbessen
Ze zijn niet alleen heerlijk om van te snoepen, ze zijn ook rijk aan antioxidanten die de huid helpen gezond te houden. Je kunt ze natuurlijk eten, maar nog effectiever is het als je ze plet en op je puistjes smeert. Laat het even intrekken en spoel daarna af met lauw water.

2. Kropsla
Het is je misschien weleens opgevallen dat als je in de bodem van een kropsla snijdt er wit vloeistof uitkomt. Vang dit op en smeer het op je gezicht. Deze vloeistof is rijk aan vitamine C en dat heeft een ontstekingsremmende werking.

3. Honing
Honing heeft een anti-bacteriële werking en komt daarom goed van pas bij puistjes. Honing heeft een kalmerende werking op de huid, dus smeer wat op je gezicht en laat het intrekken. Spoel het af met lauw water. 

4. IJs
Zoals je weet wordt ijs vaak gebruikt bij blessures om ontstekingen te kalmeren. Zo werkt het dus ook bij puistjes. Pak een ijsblokje en wrijf het over je puistjes en ontstoken huid om verdere ontstekingen te voorkomen.

Merk je dat geen enkel middel echt helpt en je ontstekingen erger worden? Ga dan naar de huisarts. Na analyse kun je doorverwezen worden naar een dermatoloog die je acne grondig kan behandelen.

Bron: Goedgevoel.be

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving