Zo herken je een fitnessverslaving

De meeste mensen doen er goed aan om meer te sporten, maar sommige mensen kunnen beter minderen.

Zo herken je een fitnessverslaving
Stars Insider

11/11/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Fitnessverslaving

Het is algemeen bekend dat sporten kan zorgen voor een chemische reactie in je lichaam die een positief gevoel veroorzaakt. Dit komt voor de meeste mensen goed uit, maar sommigen kunnen hierdoor geobsedeerd raken door sporten. Hoe herken je het?

Onvoorzichtig

Een gezonde manier van sporten is alles rustig opbouwen en rekening te houden met je grenzen, vooral als het om krachttrainingen gaat. Als je echter heel graag jezelf wil overtreffen en op zoek bent naar een kick, dan kun je je lichaam in gevaar brengen. Ook als je eenmaal een blessure hebt, wil je het misschien niet toegeven en blijf je toch doorzetten. Dit soort eigenwijs gedrag kan een fitnessverslaving aanduiden.

Sociale leven

Fitness mag best een belangrijke positie in je leven innemen, maar pas op dat de rest van je leven niet uit balans raakt. Als je nooit meer tijd hebt voor vrienden of zelfs je partner verwaarloost, dan heb je wellicht een ongezonde obsessie met sport.

Problemen ontwijken

Fitness kan je helpen om emoties en gebeurtenissen te verwerken, maar het kan ook een soort ontsnappingsmechanisme worden. In plaats van dat je problemen oplost, ga je dan sporten om er niet aan te denken en je beter te voelen. Door je problemen niet aan te pakken, kunnen ze alleen maar groter worden.

Op zoek naar complimenten

Behalve dat het sporten goed kan voelen, kun je ook een kick krijgen uit de complimenten die je ervoor ontvangt. Vandaar dat we graag op social media delen hoe goed we bezig zijn. Het ontvangen van complimenten en 'likes' kan je motiveren om af te vallen en dat is hartstikke positief, maar pas op dat je niet afhankelijk wordt van complimenten. Je riskeert dan dat je gedemotiveerd raakt wanneer je minder aandacht krijgt, of dat je jezelf te veel gaat pushen omdat je indruk wilt maken.

Bron: Telegraph

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving