Boeken waar iedereen over liegt dat ze gelezen zijn

Je bent niet de enige wiens broek in brand staat!

Stars Insider

12/04/24 | StarsInsider

LIFESTYLE Boeken

Hoe ouder je wordt, hoe wijzer mensen ervan uitgaan dat je bent. Dat is allemaal goed en wel, totdat ze indrukwekkende boeken willen bespreken. Je kent ze wel: vele jaren geleden geschreven, heilig verklaard in onze cultuur, permanent geëtst in de leeslijsten van studenten.

Maar terwijl je in paniek raakt en liegt over het lezen van de extreem lange roman waarvan je dacht dat je eraan was ontsnapt na de middelbare school, wees dan niet zo streng voor jezelf. Het blijkt dat een heleboel andere mensen liegen dat ze die boeken ook hebben gelezen.

De boeken waar mensen meestal over liegen, zijn de boeken die als klassiekers worden beschouwd, de fundamentele literatuur die onze wereld heeft veranderd, en onwrikbare delen van de sociale tijdsgeest. Maar wie heeft er tijd om al die boeken te lezen en ook de dingen te lezen die dit decennium zijn geschreven?

Misschien heb je gelogen omdat je de film hebt gezien, maar we weten allemaal dat dat niet telt. Dat gezegd hebbende, zijn er nogal wat gevallen waarin de film eigenlijk beter is dan het boek.

Soms wil je gewoon helder, gemakkelijk proza ​​lezen, misschien van schrijvers die meer van dezelfde dingen hebben meegemaakt als jij. Het kan ook zo zijn dat deze canonieke boeken gewoon niet jouw ding zijn! Dat is moeilijk te accepteren, vooral als je tienduizenden woorden diep zit.

Er zijn maar weinig mensen die alle klassiekers daadwerkelijk hebben gelezen, en het is waarschijnlijk dat ze het te moeilijk zullen hebben om de verhaallijnen en karakters recht te houden om je leugens te doorzien. En er zijn zoveel leugenaars!

In een peiling onder meer dan 83.000 kiezers, georganiseerd door Ranker, kwamen mensen (uiteraard anoniem) duidelijk uit over de boeken waarover ze liegen over het feit dat ze het meest hebben gelezen. Bekijk deze galerij om te zien hoe je vergelijkt.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving