81-jarige vrouw is de enige bewoner van Zuid-Koreaans eiland

Er loopt niemand voor haar neus

81-jarige vrouw is de enige bewoner van Zuid-Koreaans eiland
Stars Insider

21/02/19 | StarsInsider

REIZEN Eiland

De 81-jarige duikster Kim Sin-yeol heeft een heel eiland voor zichzelf. Ze is namelijk de enige bewoner van een van de rotsen van Liancourt.

Deze eilandengroep bevindt zich tussen Zuid-Korea en Japan in de Oostzee en is te bereiken met een boottocht van vier uur. De rotsen zijn onderwerp van een historisch conflict tussen Zuid-Korea en Japan, en worden sinds 1951 bezet door Zuid-Korea, dat er een vuurtoren bouwde. In Zuid-Korea heet de eilandengroep Dokdo ('eenzaam eiland'). In Japan heten ze Takeshima, oftewel 'bamboe-eiland'. Japan claimt dat Zuid-Korea de eilanden illegaal bezet.

Kim is de enige persoon die permanent op het eiland woont, waar ze door slecht weer wekenlang van de buitenwereld afgesloten kan worden. Ze woonde er bijna 30 jaar met haar man, die vorig jaar in oktober overleed. Volgens haar schoonzoon vindt Kim het leven op het eiland 'ontspannend' en kan ze er 'haar hoofd vrijmaken van zorgen'.

In een interview met de Korea Times vertelde ze echter dat 'er niets goeds aan het leven hier is. We werken, eten en vechten.'

Desondanks denkt ze er niet aan om het eiland te verlaten. Toeristen, politieagenten en werkers van de vuurtoren komen en gaan, maar Kim Sin-yeol blijft.

Bron: New York Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving