Doe jij al aan intermittent fasting?

De trend die ervoor kan zorgen dat je een ander eetpatroon krijgt

Doe jij al aan intermittent fasting?
Stars Insider

28/12/20 | StarsInsider

GEZONDHEID Intermittent fasting

Intermittent fasting is een ware hype aan het worden. Veel beroemdheden zweren bij deze vorm van vasten. De essentie van intermittent fasting is dat je eet binnen een bepaald aantal uren. Buiten deze uren vast je. Je mag wel water drinken, groene thee of zwarte koffie maar geen voedsel nuttigen. De meest bekende vorm van deze vorm van afvallen is de  8-16 regel. Dat wil zeggen dat je binnen 8 uur je maaltijden nuttigt en daarbuiten dus vast. 

Het klinkt wellicht zwaarder dan het lijkt. Maar je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je ontbijt over te slaan  en pas om 11.00 uur te gaan eten. Je hebt dan tot 19.00 uur de tijd om al je maaltijden te eten. Het vasten is niet per se bedoeld om af te vallen, het leert je bewuster met eten omgaan. Daarom zit er ook geen vast tijdsbestek aan de periode waarin je dit doet. Het kan worden gezien als een levensstijl. 

Doordat je lichaam leert te vasten is het beter in staat energie te halen uit glucose. Een effect hiervan is dat je je minder 'hangry' gaat voelen, je schijnt er alerter van te worden en je ook beter te kunnen concentreren. Wat ook goed nieuws is: je mag in principe alles eten in de 8 uur die je hebt. Wil je afvallen is het natuurlijk aan te raden om gezonde keuzes te maken. 

De resultaten zijn verbluffend. Echter, voor ieder lichaam werken natuurlijk weer andere dingen. Lees je daarom goed in voordat je aan deze vorm van vasten begint en besluit dan of dit daadwerkelijk bij je past! 

Bron: NSMBL 

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving