Over-analyseren: zo herken je het

Waarom makkelijk doen als het ook moeilijk kan?

Over-analyseren: zo herken je het
Stars Insider

03/03/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Over-analyseren

Bij het maken van besluiten is het verstandig om de opties goed te overwegen en geen gehaaste beslissingen te nemen. Je kan ook echter doorslaan in het analyseren van informatie en keuzes. Als je je schuldig maakt aan het volgende, dan ben je waarschijnlijk aan het over-analyseren.

Instinct

Heb je moeite met het vertrouwen van je instinct? Wanneer je een beslissing maakt die niet van groot belang is, kun je maar beter naar je instinct luisteren in plaats van tijd en energie te steken in overbodige analyses. In een onderzoek werd gekeken naar mensen die enkel gebaseerd op hun instinct een keuze moesten maken. Het bleek dat 90% van hun keuzes juist waren.

Deadlines

Moet je voor je werk deadlines halen, maar maak je er altijd zo'n uitgebreid werk van dat je niet op tijd klaar bent? Het is dan verstandig om vooraf een planning te maken en hier niet van af te wijken.

Herhaling

Herhaal je steeds dezelfde conversaties met je vrienden of familie omdat je een besluit moet maken, maar dit niet lukt. Je besluiteloosheid is vaak een teken dat je dingen over-analyseert. Wellicht heb je het zelf niet door, maar als de mensen om je heen er last van krijgen en dit tegen je vertellen, kun je maar beter naar ze luisteren.

Bron: Bustle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving