Hoe ga je om met een ongewilde liefdesverklaring?

Hoe kun je ze afwijzen zonder ze pijn te doen?

Hoe ga je om met een ongewilde liefdesverklaring?
Stars Insider

09/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Liefdesverklaring

De vier magische woorden 'ik hou van jou' kunnen hartverwarmend zijn, maar op het moment dat jij niet hetzelfde voor ze voelt, is het heel lastig om er antwoord op te geven. Wat kun je doen als iemand zegt van je te houden en je ze geen pijn wilt doen?

Lieg niet

Wat je ook doet, zeg nooit dat je van iemand houdt als dit niet het geval is. Je doet het wellicht om ze niet te kwetsen, maar uiteindelijk kwets je ze alleen maar meer als ze erachter komen dat je het niet meende. Door te liegen verpest je sowieso de kans op een oprechte relatie.

Relatie

Zijn jullie aan het daten of zelfs een relatie aangegaan en houdt de persoon van jou, maar weet jij nog niet zeker of het echte liefde is? Als je ze geen pijn wil doen, maak dan duidelijk hoeveel je om ze geeft. Hoewel het wellicht nog geen liefde is, betekent dit niet dat je niets positiefs te zeggen hebt over jullie samenzijn. Verklaar waarom je nog niet kan zeggen dat je van ze houdt, bijvoorbeeld omdat je meer tijd nodig hebt. Probeer echter geen valse beloftes te maken en zeg alleen wat je echt meent.

Onverwacht

Krijg je een liefdesverklaring uit een onverwachte hoek, bijvoorbeeld van een collega, vriend of iemand die je niet goed kent maar wel regelmatig ziet? Je hoeft je dan echt niet slecht te voelen als je niet hetzelfde voelt. Als je potentie ziet, kun je ze beter leren kennen en op een date gaan. Zie je ze niet zitten, dan kun je ze op een vriendelijke manier uitleggen dat je geen interesse hebt. Een complimentje kan de pijn ontzettend verzachten. Als ze echter onbeleefd of ongepast zijn, hoef je niet per se aardig te zijn. In dit soort situaties kun je direct met ze zijn.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving