Het verschil tussen eerlijk en brutaal zijn

Je kan ook eerlijk zijn zonder mensen te kwetsen

Het verschil tussen eerlijk en brutaal zijn
Stars Insider

10/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Eerlijk

Eerlijkheid wordt vaak gezien als een positieve eigenschap, maar het kan ook kwetsend werken wanneer je een pijnlijke waarheid of mening met iemand deelt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat het verschil is tussen eerlijkheid en brutaal of onbeleefd zijn.

Wat bereik je ermee?

Een eerlijk persoon zal zijn mening enkel delen als de situatie erom vraagt. Denk er altijd aan of je mening wel behulpzaam is in de situatie. Als iemand een grote fout begaat, kun je dit eerlijk vertellen om ze te waarschuwen. Als iemand echter niets aan een situatie kan veranderen, heeft het niet altijd nut als jij je negatief over de situatie uitspreekt.

Zwijgen is goud

Wanneer het gaat om smaak kun je ook beter je negatieve mening voor jezelf houden tenzij erom wordt gevraagd. Als je iemands outfit bijvoorbeeld totaal niet mooi vindt, is het heel brutaal om dit ongevraagd te vermelden. Als een persoon echter om je mening vraagt, kun je wel eerlijk antwoord geven. Met goede vrienden of een partner kun je gemakkelijker ongevraagd je mening delen, omdat jullie al een speciale band hebben en beter kunnen aanvoelen wat gepast is.

Wees diplomatiek

Wanneer je onprettige informatie deelt, is het altijd verstandig om diplomatiek te zijn. Grove woorden zoals 'lelijk' of 'dom' kunnen heel kwetsend zijn. Probeer woorden te gebruiken die eerlijk zijn, maar minder pijnlijk. Geef bijvoorbeeld aan dat je bepaalde kleuren niet bij elkaar vindt passen. Zo kun je hetzelfde bereiken zonder de andere persoon te kwetsen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving