Met muziek in je oren sport je langer

Muziek werkt pijnverlagend

Met muziek in je oren sport je langer
Stars Insider

17/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Muziek

Sporten houd je langer uit met muziek in je oren, zo blijkt uit onderzoek van het Max-Planck-Institut für Kognitions- und Neurowissenschaften in Leipzig.

Sta jij regelmatig op de lopende band te rennen in de sportschool? Luister dan naar je favoriete muziek, hierdoor schijn je namelijk minder snel pijn te voelen in je lichaam. Volgens de onderzoekers komen er endorfines vrij door de combinatie van sporten en muziek luisteren. Die endorfines hebben een pijnstillende werking op het lichaam.

Sportpsycholoog Costas Karageorghis deed hier ook onderzoek naar en concludeerde dat muziek bevorderend is voor de hersenfunctie. Aan de Brunel Universiteit in Londen liet hij studenten trainen met muziek op. Hun prestaties stegen met wel 20%. Muziek blijkt dezelfde werking op de hersenen te hebben als sporten. Waarschijnlijk heeft dit ook te maken met het feit dat het je gedachten afleidt van pijn.

Ook het soort muziek heeft invloed. Zo zou opzwepende muziek de prestaties verhogen. Dus zet die harde techno set maar aan tijdens je hardlooprondje vandaag. Eens kijken hoeveel verder je komt!

Bron: Quest Magazine

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving