Waarom je steeds dezelfde relatiefouten maakt

Eigenlijk weet je beter, maar toch maak je steeds dezelfde fouten. Hoe ben je eigenlijk in deze cyclus terechtgekomen?

Waarom je steeds dezelfde relatiefouten maakt
Stars Insider

13/08/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Relatiefouten

Wanneer je een slechte ervaring hebt met een relatie, dan zeg je vaak: 'nooit meer'. Toch lukt het ons vaak niet om ons hieraan te houden en vaak maken we precies dezelfde fout als voorheen. Hoe komt het dat we in staat zijn steeds dezelfde fouten te maken?

Je gaat voor een type

Als je valt voor een specifiek type en steeds met dezelfde soort personen eindigt, is het logisch dat je ook weer dezelfde problemen zal ervaren. Stap uit je comfortzone en probeer mensen te leren kennen die je gewoonlijk bewust of onbewust hebt vermeden.

Je hebt je break-up niet verwerkt

Als een relatie faalt, kun je beter even single blijven om de break-up te verwerken en goed na te denken over wat er fout is gegaan en wat je anders hoort te doen. Om hier succesvol in te zijn moet je wel eerlijk tegen jezelf zijn, want het is verleidelijk om smoesjes te verzinnen. Als je direct op zoek gaat naar een nieuwe partner, dan is de kans groot dat je niet genoeg tijd hebt gehad om je vorige relatie te verwerken en bovendien zoek je dan vaak naar iemand die op je ex lijkt.

Je bent bang om alleen te zijn

Veel mensen zijn doodsbang om alleen te zijn, ook al zullen ze het niet altijd toegeven. Als iedereen om je heen een ogenschijnlijk gelukkige relatie heeft, is het niet zo fijn om buiten de boot te vallen. Het hebben van een partner geeft vaak ook een veilig gevoel, want je hebt iemand waar je op kan steunen. Vooral na een lange relatie is het eng om weer alleen te zijn. Dit terwijl het vrijgezellenleven juist ook veel voordelen heeft. Laat je niet leiden door angst of wanhoop, want juist dan ga je de mist in.

Je luistert alleen naar je gevoelens

Er is niets mis met het volgen van je hart. Je gevoelens zijn hartstikke belangrijk bij het kiezen van je partner, maar het is niet zo slim om je keuzes alleen op je emoties, gevoelens en verlangens te baseren. Probeer zowel naar je gevoelens als je gezonde verstand te luisteren. Soms weet je dat iemand niet helemaal pluis is, maar negeer je deze gedachtes omdat je gevoelens iets anders zeggen. Als je zowel je hersens als je hart gebruikt, maak je vaak de beste keuzes qua liefde.

Bron: Bolde

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving