Wanneer bedplassen een reden tot bezorgdheid is (bij jong en oud)

Alles wat je moet weten over nachtelijke enuresis

Stars Insider

14/06/24 | StarsInsider

GEZONDHEID Bedplassen

Degene die het weleens overkomen is weten hoe vreselijk het is. Je wordt wakker in het donker en merkt dat de lakens koud en klam zijn. Het kost even tijd om te beseffen wat er is gebeurd, maar dan dringt het tot je door: je hebt ongemerkt in je bed geplast. Als het in je kindertijd gebeurde dan moesten je ouders in het holst van de nacht je bed komen verschonen. Nu sta je zelf voor die taak. 

Bedplassen wordt ook wel nachtelijke enuresis genoemd en komt het meeste voor bij kinderen. Echter kun je er als volwassene ook mee te maken krijgen. Kinderen groeien er in de meeste gevallen overheen. Echter gebeurt dit niet altijd. 

laat iemand onvrijwillig of per ongeluk urine lopen tijdens de slaap. Het komt het meest voor bij kinderen, maar ook volwassenen kunnen er last van hebben. Sommige ouders hebben er regelmatig mee te maken en hoewel de meeste kinderen er gewoon overheen groeien, is dat niet altijd het geval. 

Wanneer wordt bedplassen echt een reden tot bezorgdheid? In deze galerij kom je alles te weten over nachtelijke enuresis, inclusief oorzaken en behandelingen. Klik verder en ontdek.

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving