Verveel jij je snel in relaties?

Als het vaak voorkomt dat je je verveelt in relaties en hierdoor je relaties stranden, kun je je afvragen of er wat aan je mankeert. Wat kun je hieraan doen?

Verveel jij je snel in relaties?
Stars Insider

23/09/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Snel vervelen

Sommige mensen raken nooit uitgekeken op hun partner, terwijl anderen zich al na twee weken beginnen te vervelen. Het is erg lastig om tot deze laatste groep te behoren, want je stelt je partners steeds teleur door relaties te verlaten, of je blijft ongelukkig in saaie relaties. Wat kun je eraan doen als je je snel verveelt in relaties?

Eerlijkheid

Ten eerste kun je maar beter eerlijk zijn tegenover je partner en uitleggen dat je in het algemeen snel uitgekeken raakt op relaties. Je hoeft je dan niet zo schuldig te voelen als je het later uitmaakt, want ze wisten het al van te voren. Door erover te praten kunnen jullie ook proberen om het te voorkomen.

Blijf langdurig single

Wellicht kun je relaties niet goed waarderen omdat je al lange tijd niet langdurig vrijgezel bent geweest. Probeer een jaartje of twee geen relaties aan te gaan. Je zal dan beter begrijpen hoe het is om alleen te zijn. Wellicht kom je erachter dat je veel gelukkiger bent als single, of je krijgt meer waardering voor relaties. Je kunt spreken van een win-winsituatie.

Touwtjes in handen

Verwacht niet dat je partner er alles aan zal doen om jou te vermaken. In plaats van passief alles af te wachten, kun je zelf de handen uit de mouwen steken en ervoor zorgen dat jullie nieuwe en spannende dingen blijven uitproberen.

Diepe band

Het is mogelijk dat relaties zo snel vervelen omdat ze eigenlijk heel oppervlakkig zijn. Wellicht komt dit doordat je je niet kwetsbaar opstelt, waardoor jullie niet zoveel met elkaar delen. Helaas kun je geen diepe band met elkaar opbouwen als je niet open durft te zijn met je partner.

Professionele hulp

Als je telkens tegen hetzelfde probleem aanloopt en het zelf niet kunt oplossen, schakel dan vooral hulp in. Het is in dat geval verstandig om bijvoorbeeld met een therapeut te praten om samen op zoek te gaan naar een oplossing. 

Uiteraard is een beetje verveling normaal in iedere relatie, dus je hoeft niet meteen aan de bel te trekken als je een tijdje even wat minder lol met elkaar hebt. Vrijwel elke relatie bestaat uit pieken en dalen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving