Is soft-ghosting erger dan ghosting?

De meeste mensen zijn al bekend met ghosting, maar heb je al gehoord van soft-ghosting? Dat is wellicht nog erger.

Is soft-ghosting erger dan ghosting?
Stars Insider

23/06/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Soft-ghosting

Als je vaak datet of graag nieuwe vrienden maakt, dan heb je waarschijnlijk al te maken gehad met 'ghosting'. Dit is een soort datingtrend die inhoudt dat mensen plotseling niets meer van zich laten horen en niet meer reageren op je berichtjes. Inmiddels is er een nieuwe vorm van ghosting: 'soft-ghosting'.

Wat is soft-ghosting?

De naam verklapt het al een beetje, soft-ghosting is een lichtere vorm van ghosting waarbij iemand uit je leven verdwijnt, maar dan in mindere mate. Het werkt als volgt: jij neemt contact op en zij reageren met een zo kort mogelijke vriendelijke reactie waar je eigenlijk niets mee kan. Vaak bestaat de reactie uit een enkele emoticon zoals een hartje of duimpje, of wellicht zeggen ze 'haha'. Of je zegt bijvoorbeeld dat je een leuke date hebt gehad waarna je een hartje als reactie krijgt, terwijl je eigenlijk hoopt op een meer inhoudelijke reactie. Vervolgens kun je proberen om een directe vraag te stellen, maar een soft-ghost zal nogmaals een nietszeggend beknopt antwoord geven of veranderen in een gewone ghost.

Hoe ga je ermee om?

Net als bij gewone ghosts, kun je het na twee berichtjes maar beter opgeven. De reden dat mensen soft-ghosten heeft er waarschijnlijk mee te maken dat ze beleefd willen zijn en je niet durven te kwetsen. Het resultaat is wel dat ze je een verkeerde indruk kunnen geven en in de praktijk is het dus juist best onbeleefd. Neem het vooral niet persoonlijk en ga verder met je leven.

Bron: Metro

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving