Hoe sociale druk je relatie kan verpesten

Soms mankeert er eigenlijk niets aan je relatie en gaat het toch mis door de invloed van jullie omgeving.

Hoe sociale druk je relatie kan verpesten
Stars Insider

11/10/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Sociale druk

Een relatie met iemand aangaan is meestal niet bepaald privé. Je vrienden weten er alles van, je familie heeft per direct een mening en zelfs online wordt je relatie door jan en alleman beoordeeld. Pas daarom op voor sociale druk, want het kan je relatie verzieken.

Perfect lijken

Als je bang bent voor de mening van vrienden, familie of collega's, kun je besluiten om je relatie anders te presenteren dan het werkelijk is. Zaten jullie vrijdagavond op de bank pizza te eten, maar zeg je tegen vrienden dat jullie uit eten waren? Doordat je perfect of interessant wil lijken tegenover anderen, kun je onzeker worden over je relatie. Dit terwijl jullie het wellicht hartstikke leuk hadden op de bank. Blijf dus bij de werkelijkheid in plaats van dat je je relatie probeert op te hemelen tegenover anderen.

Social media

We gebruiken massaal social media en lijken in zekere zin ook verslaafd te zijn aan online aandacht. Het is begrijpelijk dat je het fijn vindt om 'likes' te krijgen, maar probeer dit niet te koppelen aan je relatie. In het begin kan het fijn zijn om tientallen of zelfs honderden likes te krijgen voor selfies met je grote liefde. De keerzijde is dat je ook een keertje minder likes kan krijgen en dan kun je ineens onzeker worden over je relatie.

Groener gras

Probeer je relatie ook niet te veel te vergelijken met de relaties van anderen. Hetzelfde geldt voor het vergelijken van je leven met het leven van vrijgezellen. Bedenk dat het gras altijd groener lijkt aan de andere kant. Als je ontevreden bent over je relatie, ga dan na of het komt door interne of externe factoren. Als het meer ligt aan je omgeving dan de relatie zelf, dan kun je bij je volgende relatie precies dezelfde problemen ervaren.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving