De etiquette van iemand wijzen op diens slechte adem

Zo voorkom je dat je iemand kwetst of beledigt

De etiquette van iemand wijzen op diens slechte adem
Stars Insider

21/10/20 | StarsInsider

LIFESTYLE Slechte adem

Iedereen krijgt weleens te maken met mensen die een slechte adem hebben. Als het een medepassagier in de bus of tram is, duurt het maar even en is het geen groot probleem. Maar stel nou dat je collega naast wie je iedere dag zit, of erger nog, je partner een slechte adem heeft. Hoe kun je die persoon dan wijzen op diens onsmakelijk mondlucht zonder hem of haar te kwetsen of te beledigen? Lees snel verder voor de etiquette van iemand wijzen op diens slechte adem:

Doe alsof jij degene bent die een slechte adem heeft

Door te doen alsof je er zelf last van hebt is een subtiele manier om het probleem ter sprake te brengen. Je hoeft de persoon in kwestie op deze manier niet te confronteren, maar door dingen te zeggen als 'ik ga even wat water drinken, volgens mij stink ik uit mijn mond', 'ik ga mijn tanden poetsen, er zat wel erg veel knoflook door de lunch' of door gewoon te vragen 'heb ik een slechte adem?' kun je hem of haar wel aan het denken zetten.

Biedt de persoon kauwgom of pepermunt aan

Dit is ook een subtiele manier om te hinten op een slechte adem. Als je volledig onder de radar wilt vliegen kun je eerst zelf een stukje kauwgom of een pepermuntje nemen, en dan de ander een aanbieden.

Geef het goede voorbeeld

Door de andere persoon te laten zien hoe je je adem fris houdt geef je het goede voorbeeld en kun je iemand echt helpen. Soms wordt iemands slechte adem veroorzaakt door een tandvleesontsteking, die weer het gevolg kan zijn van een slechte orale hygiëne. Door de persoon met de slechte adem te laten zien dat je regelmatig je tanden poetst, flost en water drinkt kan diegene er wat van opsteken en zijn of haar mondgezondheid verbeteren en een frissere adem ontwikkelen.

Bron: WikiHow

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving