's Werelds snelste en duurste politieauto's (waaronder een Nederlandse)

Kun jij raden welk land de beste politiewagens heeft?

Stars Insider

05/04/24 | StarsInsider

LIFESTYLE Auto's

Politieauto's hebben vele kilometers op de teller staan. Met zoveel snelle voertuigen op de weg is het niet meer dan logisch dat de politie zich in veel landen heeft moeten aanpassen  om verdachten die in rappe auto's rijden bij te houden en ook daadwerkelijk te pakken.

Een crimineel met een sportwagen kon vroeger makkelijk wegkomen wanneer deze achtervolgd werd door een niet hele snelle politieauto, maar die tijd is gelukkig al lang voorbij. Meedoen aan een autoachtervolging is altijd altijd gevaarlijk, maar nu hebben veel politiekorpsen voertuigen tot hun beschikking waarmee ze beter kunnen presteren dan ooit.

Naast uitstekende rijvaardigheden heeft de politie ook wagens nodig die veilig, sterk en snel genoeg zijn om verdachten te achtervolgen. Gelukkig hebben veel landen besloten te investeren in de ideale auto’s voor dit soort situaties. Van Lamborghini's tot Ferrari's, wetshandhavers hebben nu een overvloed aan snelle voertuigen tot hun beschikking.

Dubai heeft bijvoorbeeld genoeg snelle politiewagens om menig autoliefhebber achter zich te laten. Sterker nog, ze hebben enkele van de duurste politieauto's ter wereld! Veel andere landen hebben dit echter ook. De Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld een aantal ruig uitziende bolides, terwijl Italië een aantal klassieke snelheidsduivels heeft. Elk land heeft een of meer ‘speciale wapens’ die een verschil kunnen maken als het gaat om autoachtervolgingen.

Maar er is meer, veel meer. Van klassieke sportwagens tot auto's met vierwielaandrijving, in deze galerij vind je de snelste, duurste en meest exclusieve politieauto's van van de wereld.

Klaar om het pedaal in te trappen? Klik verder en laat je verbazen door deze indrukwekkende voertuigen!

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving