Hoe vrouwen elkaars cyclus beïnvloeden

De kracht van vrouwelijke lichaamsgeuren

Hoe vrouwen elkaars cyclus beïnvloeden
Stars Insider

29/11/19 | StarsInsider

GEZONDHEID Menstruatiecyclus

Ben jij ongeveer tegelijk ongesteld met je beste vriendin? Dat kan kloppen want vrouwen kunnen elkaars eisprong beïnvloeden. Vrouwen bezitten de kracht om chemische prikkelstoffen uit te zenden en te ontvangen. Op deze manier wisselen we informatie over de status van onze menstruatiecyclus aan elkaar uit.

Dit gegeven is bewezen door de psychologen Martha McClintock en Kathleen Stern van de universiteit van Chicago. Nadat geconstateerd werd dat de menstruatiecyclus van vriendinnen en kamergenoten vaak gelijk lopen heeft McClintock dit onderzocht door ratten in kooitjes te isoleren. Deze kooitjes waren enkel via luchtkanalen met elkaar verbonden. Wat bleek? De ratten gaven elkaar signalen af waarmee ze de eisprong van de andere konden versnellen of juist vertragen afhankelijk van hun eigen cyclus.

Dit onderzoek heeft Martha ook bij vrouwen gedaan. Door vrouwen aan het okselvocht van een vrouw die aan het begin van haar cyclus zat te laten ruiken, werd de eisprong van deze vrouwen versneld. Wanneer de donerende vrouw zelf aan haar eisprong zat zorgde de geur van haar okselvocht op dat moment juist voor een vertraging bij de vrouwen die daaraan roken. 

Er werd altijd aangenomen dat mensen het vermogen tot feromonale communicatie niet meer bezaten, maar dit onderzoek bewijst het tegendeel. Feromonen zijn stoffen die worden afgegeven en bij andere personen of dieren voor een gedragsverandering zorgen.

Newsuchicago

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving