Zo word je niet door vreemden aangesproken

Heb je even geen zin in sociaal contact?

Zo word je niet door vreemden aangesproken
Stars Insider

05/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Aangesproken

Mensen zijn sociale wezens en veel van ons verlangen daarom naar contact van onze medemens. Toch zijn er momenten waarop je misschien liever met rust gelaten wil worden, maar dat er toch steeds mensen op je afstappen? Probeer eens het volgende om ervoor te zorgen dat niemand je stoort.

Koptelefoon

Dit is inmiddels een klassieker. Niet iedereen met een koptelefoon op luistert werkelijk naar muziek. Mensen zullen je minder snel aanspreken. Als ze je toch aanspreken, kun je eerst doen alsof je ze niet hoort. Als ze toch blijven proberen, is het misschien beter om toch maar te luisteren. Ook kun je een boek lezen of met je telefoon bezig zijn, maar dit is meestal minder effectief en als iemand hetzelfde boek heeft gelezen word je misschien juist aangesproken.

Gesloten houding

De houding die je gebruikt om vriendelijk en toegankelijk over te komen, zorgt er ook voor dat mensen op je afkomen. Kies daarom voor een gesloten houding met je armen over elkaar of een voorwerp voor je borst. Probeer ook geen oogcontact te maken. Zorg er wel voor dat je rechtop zit of staat, want het is niet de bedoeling dat je lichaam last gaat krijgen van de houding.

Taalbarrière

Het is vaak erg ongemakkelijk om met iemand te communiceren die niet dezelfde taal spreekt, dus doe gewoon alsof je het niet begrijpt. In het Engels antwoorden heb je weinig aan omdat bijna iedereen in Nederland Engels kan, maar als je een andere taal spreekt, zeg dan iets in die taal in de hoop dat ze het opgeven.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving