Vrouwen hebben koudere handen en voeten

Het is wetenschappelijk bewezen

Vrouwen hebben koudere handen en voeten
Stars Insider

14/07/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Koude handen

Nee, het is geen toeval dat vrouwen vaak koude handen en voeten hebben. Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat de handen en voeten van vrouwen enkele graden kouder zijn.

Koude handen

De wetenschap heeft achterhaald dat vrouwen in het algemeen een hogere lichaamstemperatuur hebben en beter warmte kunnen opslaan dan mannen. Dit heeft ermee te maken dat er bij vrouwen een constante bloedstroom naar belangrijke organen is. Het nadeel hiervan is dat andere delen van het lichaam juist kouder worden, zoals dus de handen en voeten. Deze lichaamsdelen zijn bij vrouwen twee graden kouder dan bij mannen.

Oplossing

Als je last hebt van koude handen en voeten, hoef je niet perse naar dikke wanten en sokken te grijpen. Zo kun je met je armen zwaaien om de bloedcirculatie naar je handen tijdelijk te verbeteren. Ook is het van belang dat je niet gestrest bent en je consumptie van cafeïne vermindert, omdat je bloedvaten anders vernauwen. Je kan erop letten dat je dieet omega-3 bevat, wat de bloedcirculatie juist bevorderd.

Bron: Libelle

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving