Maakt de hittegolf ons dommer?

Het is bewezen

Maakt de hittegolf ons dommer?
Stars Insider

27/07/18 | StarsInsider

GEZONDHEID Kantoor

Je hebt vast wel door dat je de laatste tijd steeds minder zin hebt om te werken. Logisch met deze tropische temperaturen. Jij wilt het liefst op je opblaas flamingo in het zwembad liggen met een koud drankje in de hand.

Je hoeft je daar niet schuldig over te voelen, het is bewezen dat je ‘dommer’ wordt van deze extreme temperaturen. Het wordt steeds lastiger om je focus te behouden en je voelt je alles behalve productief. De hitte beïnvloedt onze hersenen.

Onderzoek uitgevoerd door studenten aan de Harvard Universiteit kwamen tot de volgende conclusie: onze hersenen werken 13% trager bij hoge temperaturen. Tot deze conclusie zijn ze gekomen door 44 personen te testen tijdens een hittegolf. De proefpersonen kregen 12 dagen lang verschillende opdrachten. De groep werd in tweeën  gesplitst. Een groep moest de opdrachten in een warme ruimte uitvoeren zonder airco met een temperatuur tot 27 graden. De andere groep in een kamer waar het  21,6 graden was. Het zal je niet verbazen dat de groep in de meest comfortabele kamer waar het frisser was de opdrachten beter hebben uitgevoerd.

Waarom de hitte onze hersenen beïnvloedt daar is nog geen bewezen antwoord op, maar volgens Neuroloog Chris van der Linden zou een extreme verandering in lichaamstemperatuur de hersenen aantasten. Er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen. Volgens Chris functioneren we het beste bij een temperatuur van 16 graden. Dus check maar even of de temperatuur in jouw kantoor goed is afgesteld voor je verantwoording aan je baas aflegt.

Zo overleef je de zomerhitte.

Bron: AD

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving