Je eerste herinnering is wellicht een verzinsel

Bijna de helft herinnert zich een fictieve gebeurtenis

Je eerste herinnering is wellicht een verzinsel
Stars Insider

19/07/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Eerste herinnering

Onderzoekers hebben een grootse enquête gehouden over de allereerste herinnering van mensen. Uit de resultaten blijkt dat een groot deel van de herinneringen fictief zijn.

Te jong
Volgens onderzoek vindt onze eerste herinnering gewoonlijk plaats wanneer we drie tot drieënhalf jaar oud zijn. Toch zegt 38,6% van de deelnemers aan het onderzoek dat hun eerste herinnering plaats heeft gevonden toen ze twee jaar of jonger waren. Dit komt vooral voor bij mensen van middelbare leeftijd en ouder. Het blijkt dat deze herinneringen fictief zijn.

Fragmenten
De onderzoekers analyseerden de eerste (fictieve) herinneringen en keken onder andere naar het taalgebruik van de mensen en details van de herinnering zelf. Hieruit werd geconstateerd dat de herinneringen waarschijnlijk een mix zijn van geheugenfragmenten, verhalen die aan ons verteld zijn over onze jeugd en bijvoorbeeld jeugdfoto's.

De fictieve herinneringen zijn meestal niet te onderscheiden van echte herinneringen, waardoor we meestal overtuigd zijn dat het echt is gebeurd.

Bron: ScienceDaily

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving