Stijgende zeespiegel brengt het internet in gevaar

Zijn internetproviders hierop voorbereid?

Stijgende zeespiegel brengt het internet in gevaar
Stars Insider

20/07/18 | StarsInsider

LIFESTYLE Internet

In een Amerikaans onderzoek werd ontdekt dat het internet in groot gevaar is vanwege de stijgende zeespiegel. Het internet is namelijk afhankelijk van een groot aantal fysieke kabels en deze zullen waarschijnlijk beschadigd raken wanneer laaggelegen gebieden onderlopen.

Kustgebieden
De onderzoekers zeggen dat kustgebieden zoals New York, Miami en Seattle vooral kwetsbaar zijn voor grote schade aan de internetvoorzieningen. In totaal zijn er een aantal duizend kilometer aan ondergrondse kabels die dreigen onder te lopen. Men dacht voorheen dat dit zo'n vijftig jaar in de toekomst zal gebeuren, maar inmiddels wordt gedacht dat het al binnen ongeveer vijftien jaar mis kan gaan.

Groots effect
De vernietiging van deze kabels kan grootse gevolgen hebben, niet alleen voor de bevolking in de kustgebieden, maar ook de rest van de Verenigde Staten. Uiteraard zal Amerika niet het enige land zijn waar internetkabels worden aangetast. Omdat het internet een wereldwijd netwerk is, kan een groot deel van het internet plat komen te liggen door de stijgende zeespiegel. De onderzoekers hopen dat men snel met een langdurige oplossing komt.

Zijn Nederlandse internetkabels wel veilig? Ontdek hier wat we kunnen verwachten van klimaatveranderingen in Nederland.

Bron: ScienceDaily

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving