Zo win je het vertrouwen van een kat

Het zijn ingewikkelde dieren

Zo win je het vertrouwen van een kat
Stars Insider

02/03/19 | StarsInsider

LIFESTYLE kat

Heb je het gevoel dat katten je niet mogen of is er een specifieke kat die je per ongeluk kwaad hebt gemaakt en die nu uit de buurt blijft? Probeer het volgende om het vertrouwen van een kat te winnen.

Met rust laten

Heb je iets gedaan om de kat boos te maken, door bijvoorbeeld per ongeluk op zijn of haar staart te trappen? Een boze kat kun je beter met rust laten. Geef de kat de ruimte. Als jullie al een band hadden, komt de kat waarschijnlijk uiteindelijk vanzelf wel weer naar je toe. Katten hebben grenzen die je beter kunt respecteren. Als je een kat vasthoudt en hij of zij losgelaten wil worden, kun je de kat beter zo snel mogelijk loslaten.

De aanhouder wint

Om een onbekende kat te overtuigen dat je te vertrouwen bent, helpt het om geduldig te zijn. Maak daarom geen onverwachte bewegingen en achtervolg ze niet wanneer ze weglopen. Vaak zijn ze nieuwsgierig naar je, maar tegelijkertijd bang. Hoe langer je wacht, hoe minder bang ze vaak worden en uiteindelijk kunnen ze besluiten om op onderzoek uit te gaan. Laat ze dan altijd eerst aan je ruiken voordat je ze aait. Hoeveel geduld je nodig hebt hangt heel erg af van de kat. Het kan gaan om enkele minuten, uren, dagen of weken. In het geval van buitenkatten, kan het soms zelfs maanden duren totdat ze een keertje besluiten om naar je toe te komen.

Makkelijke weg

Heb je eigenlijk geen geduld om de bovenstaande acties uit te voeren? Door kattenvoer te geven kun je het vertrouwen van een kat vaak nog veel sneller winnen. Pas wel op dat je de kat niet te veel verwend. Behalve dat het slecht kan zijn voor de gezondheid van katten, kunnen ze vervolgens ook dagelijks gaan zeuren om eten.

Bron: PureWow

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving