Zo overleef je een midlifecrisis

Je komt er weer bovenop

Zo overleef je een midlifecrisis
Stars Insider

02/03/19 | StarsInsider

LIFESTYLE midlifecrisis

Een midlifecrisis kan iedereen overkomen. Heb je ineens last van angst omdat je niet weet of je wel het juiste pad bewandelt en omdat je het gevoel hebt dat een groot deel van je leven al voorbij is? De volgende tips kunnen een handje helpen.

Het wordt beter

Heb je weleens gehoord van de U-curve? Volgens onderzoek komt het veel voor dat we in het midden van onze levens het minst tevreden zijn. Je kunt dus het gevoel hebben dat je leven steeds erger wordt, maar vaak is het slechts een kwestie van tijd totdat je het diepste dal hebt bereikt en je vervolgens steeds beter voelt.

Doelen bijstellen

Wat wil je eigenlijk uit het leven? Wellicht heb je je vooral gericht op financieel succes, maar maakt dat je gelukkig? Je midlifecrisis kan een teken zijn dat je niet gelukkig wordt van wat je doet. Bovendien is het nog maar de vraag of je ineens gelukkig zal worden wanneer je je doelen eindelijk hebt bereikt. Probeer doelen te hebben die je echt gelukkig maken. Niet pas wanneer je ze hebt bereikt, maar zelf het streven naar de doelen hoort een goed gevoel te geven.

Er is bovendien niets mis met het inschakelen van hulp als je zelf niet tot een oplossing kan komen. Een therapeut kan je de hulpmiddelen geven om je leven weer op orde te krijgen.

Bron: Lifehack

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving