5 x voeding die je hormonen in balans brengt

Je hormonen in balans zonder de pil te slikken

5 x voeding die je hormonen in balans brengt
Stars Insider

31/05/18 | StarsInsider

ETEN Voeding

Wanneer een vrouw zich vitaal niet fit voelt, ligt dit 9 van de 10 keer aan haar hormoonbalans. Nu kun je daar natuurlijk de pil voor slikken, maar dat is niet geheel zonder bijwerkingen. Wil je op natuurlijke wijze je hormonen in balans brengen, zorg dan dat je deze voedingsstoffen zoveel mogelijk in je dagelijkse eetpatroon verwerkt:

1. Vitamine B

Omdat het lichaam vitamine B niet opslaat, is het van belang dit zoveel mogelijk uit je voeding te halen. Vitamine B zit voornamelijk in dierlijke producten zoals vlees, eieren en zuivel. Ben je vegan? Dan wordt aangeraden vitamine B voedingssupplementen te slikken.


2. Vitamine D

Dit halen we natuurlijk uit zonlicht, maar daar kunnen we helaas niet altijd van op aan. Vitamine D zit ook in dierlijke voeding als vlees, vis en zuivel, maar ook in paddenstoelen.


3. Gefermenteerd voedsel

Zuurkool, kimchi maar ook augurken bevatten gezonde bacteriën die je spijsvertering verbeteren en ze hebben een positief effect op de regulering van oestrogeen.


4. Magnesium

Magnesium werkt kalmerend op de zenuwen en de spieren. Helaas krijgen wij in het Westen er te weinig van binnen. Magnesium zit voornamelijk in groene bladgroenten, zaden en bonen.


5. Goede vetten en omega 3

Wist je dat hormonen geproduceerd worden uit cholesterol? Cholesterol zit in vette vis, avocado, lijnzaad en noten.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving