Is voorgesneden fruit minder gezond?

Bakjes met voorgesneden fruit kunnen heel handig zijn

Is voorgesneden fruit minder gezond?
Stars Insider

27/03/19 | StarsInsider

ETEN Voorgesneden fruit

Heb je geen zin om een ananas of watermeloen zelf te snijden, of wil je een kleinere portie? Voorgesneden fruit biedt dan de oplossing, maar ben je wel net zo gezond bezig als wanneer je het fruit zelf snijdt?

Geen zorgen

Voedingsdeskundige Jessica Karelsen van Health Coach Amsterdam zegt dat er eigenlijk weinig nadelen zijn aan het eten van voorgesneden fruit. Het is namelijk nog steeds gezond en daarom ook veel beter dan helemaal geen fruit eten. Als je merkt dat je meer fruit eet wanneer het al voorgesneden is, dan kan het dus best goed voor je zijn.

Verschil

Toch kan voorgesneden fruit op twee manieren minder gezond zijn. Ten eerste is het logischerwijs niet de bedoeling dat er suiker is toegevoegd aan het fruit. Ten tweede wordt het voorgesneden fruit minder gezond naarmate het langer blijft liggen, omdat er antioxidanten verloren gaan. Soms wordt er citroenzuur toegevoegd aan de fruit zodat het langer houdbaar blijft, maar volgens Jessica Karelsen is dat niet zorgwekkend.

Je hoeft je dus in het algemeen niet zoveel zorgen te maken om voorgesneden fruit omtrent je gezondheid. Wel kun je je afvragen of je niet veel plastic verspilt door fruit in een plastic bakje te kopen in plaats van dat je het los koopt en zelf snijdt.

Bron: Margriet

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving