Vermijd dit gedrag als je een promotie wilt

Snij jezelf niet in de vingers

Vermijd dit gedrag als je een promotie wilt
Stars Insider

06/04/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Promotie

Vind je dat het tijd wordt voor de volgende stap in je carrière? Door hier actief mee bezig te zijn, kun je jezelf weleens in de weg zitten. Zorg er daarom voor dat je het volgende gedrag vermijdt.

  • Klagen over anderen: Je denkt wellicht dat het afkraken van je collega's je zal helpen om eerder gekozen te worden voor een promotie, maar je werkgever weet wel beter. De beste werknemers zorgen er vooral voor dat ze hun eigen zaken op orde hebben in plaats van te kijken naar wat de rest verkeerd doet.
  • Betweter: Gedraag je niet alsof je alles beter weet dan de rest. Wees bescheiden in plaats van kleinerend wanneer je iets oplost.
  • Jaknikker: Ga vooral niet bij de leidinggevende slijmen en doe niet altijd alsof je het met ze eens bent. Het is juist kostbaar om een eigen perspectief te hebben.
  • Onverantwoordelijk: Als je een foutje hebt gemaakt, denk je wellicht dat dit je kans op een promotie verpest en kun je allerlei smoezen bedenken. Iedereen maakt echter fouten en je leidinggevenden zullen waarschijnlijk juist onder indruk zijn als ze zien dat je ergens verantwoordelijkheid voor durft te nemen.
  • Herhaling: Wees niet ongeduldig en probeer zoveel mogelijk te vermijden dat je twee keer hetzelfde zegt. Door jezelf regelmatig te herhalen, kom je wanhopig over en kan je werknemer zich aan je irriteren. Heb je bijvoorbeeld een geweldig idee, maar heeft je werkgever er niets mee gedaan? Soms is het verstandig om het idee gewoon los te laten en iets nieuws te verzinnen.

Bron: Psychology Today

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving