Kerst met een gebroken hart overleef je zo

Liefdesverdriet is altijd hartverscheurend, maar tijdens kerst extra pijnlijk.

Kerst met een gebroken hart overleef je zo
Stars Insider

10/12/19 | StarsInsider

LIFESTYLE Feestdagen

Tijdens de feestdagen 'moet' het altijd gezellig zijn. Iedereen komt samen en maakt tijd voor elkaar. Niemand mag zich alleen voelen tijdens kerst, maar wat als jij precies met kerst met een gebroken hart aan tafel zit?

Liefdesverdriet is wanneer dan ook hartverscheurend, maar tijdens kerst lijkt het haast ondragelijk. Degene met wie jij het liefst samen zou willen zijn is uit je leven verdwenen. Dat is pijnlijk, maar je kunt het aan en deze pijn gaat over. Het lijkt alsof iedereen om je heen zielsgelukkig is, maar je bent niet de enige die kerst moeilijk vindt. Alleen daar kun je je troost al uit halen, maar ook deze tips kunnen je helpen de feestdagen door te komen.

1. Omarm je verdriet
Je mag je verdrietig voelen en het is belangrijk dat je je state of mind accepteert. Waarom zou je er tegen vechten? Het verdriet alleen al kost veel energie. Als je alles opkropt, komt het er hoe dan ook uit en waarschijnlijk op een vervelende manier. Het kan helpen door te beseffen dat dit echt over gaat, ook al geloof je het nu niet.

2. Zorg goed voor jezelf
Prop jezelf niet vol met alleen maar chocolade en koekjes. Hoe verleidelijk het ook is, je gaat je er alleen maar slechter door voelen. Geniet van het lekkere eten, maar waak voor emotionele vreetbuien. Ga op tijd naar bed en drink niet te veel alcohol. Het zal je geest goed doen.

3. Omring jezelf door je beste vrienden
Durf aan te kloppen bij je vrienden. Zij weten hoe ze je kunnen opbeuren, maar dat niet alleen, ze zullen ook naar je luisteren en ervoor zorgen dat je je minder eenzaam voelt.

4. Maak je intenties voor het nieuwe jaar
Het einde van een relatie doet pijn, maar betekent niet het einde. Sterker nog, elke eind is ook een begin. Ga maar eens dagdromen over je intenties voor het nieuwe jaar. Hoe wil je je voelen? Waar wil je naartoe groeien? Waar wil je afstand van doen? Schrijf het op. Het zal je kracht geven.

5. Sta stil bij de liefde die je wel krijgt
Een relatie is niet de enige manier om liefde te ontvangen. Ook je familie en vrienden spelen een grote rol in de hoeveelheid liefde die je ontvangt. Sta hier juist nu eens bij stil, het zal je rijk doen voelen.

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving