Als je dit eet word je zelfs zonder de zon bruin

Dit zijn caroteen-rijke groente

Als je dit eet word je zelfs zonder de zon bruin
Stars Insider

28/07/19 | StarsInsider

ETEN Bruin worden

Onderzoek bewijst maar weer, we moeten meer groente eten. Althans als je een lekker bruin kleurtje wilt, maar daarvoor niet uren in de zon wilt liggen. We weten inmiddels hoe schadelijk UV-straling kan zijn.

Je hebt waarschijnlijk weleens gehoord dat je van wortels een bruin kleurtje kunt krijgen. Dat klopt, maar er zijn nog meer groentes die datzelfde effect hebben. Het zit hem namelijk in de caroteen en dat zit ook in zoete aardappel, spinazie, boerenkool en tomaat.

Volgens Dermatoloog Dr. Susan Stuart heeft een Brits onderzoek aangetoond dat de huidskleur van studenten die regelmatig groenten eten die caroteen bevatten, werkelijk donkerder is geworden.

Hoeveel je precies van caroteen-rijk voedsel moet eten is nog onduidelijk en volgens de dermatologe kan een overkill aan groente ook slecht voor je zijn. Eet dus niet elke dag een zak wortelen weg want dan loop je kans op de huidziekte carotenoderma. Dat is nou ook weer niet de bedoeling tenzij je van een geel huidkleurtje houdt natuurlijk.

Het advies is als altijd een gevarieerd eetpatroon aan te houden waarin je caroteen-rijk voedsel met elkaar afwisselt.

Bron: The Huffington Post

REACTIES

Campo obrigatório

Blijf op de hoogte!


Het laatste tv, film, muziek nieuws en exclusieve content op entertainment gebied

Ik accepteer de algemene voorwaarden en condities.
Ik ontvang graag exclusieve aanbiedingen van partners (advertenties)

Je kan je altijd afmelden
Bedankt voor je inschrijving